Terug naar HOME. Terug naar NACHTCAMERA



Naam: Das

Latijnse naam: Meles meles

Familie: Marterachtigen

Hij verblijft overdag in een netwerk van ondergrondse tunnels, dat een burcht wordt genoemd. Burchten worden van generatie op generatie gebruikt en kunnen eeuwenoud zijn. De das is een nachtdier en schuifelt met zijn neus aan de grond in zijn territorium rond, op zoek naar langzaam bewegende prooien en plantaardig voedsel. Hij is daarmee een opportunistische alleseter en geen typisch roofdier, omdat hij niet actief op prooien jaagt.

09-2020 Rose de Provins Fr.


09-2020 Rose de Provins Fr.


09-2020 Rose de Provins Fr.



Een laag, aanhoudend, ruw geluid. Met een gemiddelde duur van 1.59 seconden het langste dassengeluid. Wordt gewoonlijk als waarschuwing of verdediging voortgebracht in de aanwezigheid van voedsel of jongen, of als er een vreemde das het territorium binnendringt. Gewoonlijk dient dit geluid om de tegenstander aan te sporen zich terug te trekken.