Terug naar vogels per soort. Terug naar vogels op alfabet.

Zwarte Zwaan

Cygnus atratus

Vanuit zijn Australische woongebied werd de zwarte zwaan naar vele delen van de wereld gebracht, waar hij als halfwilde parkbewoner leeft. Door zijn uithoudingsvermogen zorgt hij, door vluchten van honderden kilometers te maken, ook zelf voor zijn verspreiding. Bij hun nachtelijke vluchten maken ze zich verstaanbaar met hun klagende en trompetterende roep. Zwarte zwanen vormen paartjes voor jaren en voeden samen de kuikens op.

06-2010 Noordwijkerhout Ned.




Paartje.

06-2010 Noordwijkerhout Ned.




Wasles.

04-2011 Noordwijkerhout Ned.




Jong een paar dagen.

04-2011 Noordwijkerhout Ned.




Jong een paar maanden.

06-2011 Noordwijkerhout Ned.