Terug naar HOME. Terug naar ALLE VLINDER op alfabet. Terug naar DAGVLINDER per familie. Terug naar NACHTVLINDERS per familie.Naam: Brandnetelkapje

Latijnse naam: Abrostola tripartita

Groep: Nachtvlinder

Familie: Uilen

Spanwijdte: 3,2 - 3,8 cm.

Verschillen met Donker Brandnetelkapje: De golflijn en de vlek in de binnenrandhoek zijn meestal meer witachtig van kleur; de golflijn doorkruist een zwarte veeg in de vleugelpunt. Het brandnetelkapje heeft een grijs in plaats van een bruin brilletje. Let ook op verwarring vanwege de 'oude' soortnaam van Abrostola tripartita (namelijk triplasia).

06-2020 Rose de Provins Fr.


07-2022 Rose de Provins Fr.

07-2022 Rose de Provins. Fr.


05-2022 Rose de Provins. Fr.

De Vlinderstichting is dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders, samengesteld door en onder redactie van de Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek. Belangstellenden sturen ze een lijst waarop vlindersoorten staan waar ze nog graag foto's van willen om hun site zo compleet mogelijk te kunnen maken. Ook wij hebben een afschrift van deze lijst en wanneer we nieuwe foto's hebben kijken we of ze op de lijst voorkomen. Zo nu en dan sturen wij een foto op naar vlinderstichting.nl en als ze die de moeite waard vinden plaatsen zij die op hun vlindersite. Inmiddels staan er een aantal van onze foto's op de site van de Vlinderstichting, waaronder één of meerdere van bovenstaand soort.Wilt u uitgebreide informatie over deze of andere vlinders dan is www.vlinderstichting.nl een geweldige site om te bezoeken.