Terug naar HOME. Terug naar ALLE VLINDER op alfabet. Terug naar DAGVLINDER per familie. Terug naar NACHTVLINDERS per familie.Naam: Grote nachtpauwoog

Latijnse naam: Saturnia pyri

Groep: Nachtvlinder

Familie: Nachtpauwogen

Spanwijdte: 10 - 13 cm.

De grootste nachtvlinder van Europa. Een zwerver die slechts heel af en toe in het land wordt waargenomen. Het is onduidelijk of het gaat om zwervende exemplaren (waarschijnlijk uit de Balkan), verplaatste dieren of ontsnapte vlinders uit een kweek.

06-2021 Rose de Provins Fr.


05-2009 Rose de Provins Fr.

06-2021 Rose de Provins Fr.


06-2016 Rose de Provins Fr.

06-2016 Rose de Provins Fr.

De Vlinderstichting is dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders, samengesteld door en onder redactie van de Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek. Belangstellenden sturen ze een lijst waarop vlindersoorten staan waar ze nog graag foto's van willen om hun site zo compleet mogelijk te kunnen maken. Ook wij hebben een afschrift van deze lijst en wanneer we nieuwe foto's hebben kijken we of ze op de lijst voorkomen. Zo nu en dan sturen wij een foto op naar vlinderstichting.nl en als ze die de moeite waard vinden plaatsen zij die op hun vlindersite. Inmiddels staan er een aantal van onze foto's op de site van de Vlinderstichting, waaronder één of meerdere van bovenstaand soort.Wilt u uitgebreide informatie over deze of andere vlinders dan is www.vlinderstichting.nl een geweldige site om te bezoeken.