Terug naar HOME. Terug naar ALLE VLINDER op alfabet. Terug naar DAGVLINDER per familie. Terug naar NACHTVLINDERS per familie.Naam: Varenuil

Latijnse naam: Callopistria juventina

Groep: Nachtvlinder

Familie: Uilen

Spanwijdte: 3,0 - 3,2 cm.

Verdwenen in de 20e eeuw. In Nederland en België een zeer zeldzame soort waarvan verspreid over het land slechts enkele recente waarnemingen bekend zijn.

06-2020 Gien sur Cure Fr.


08-2013 Rose de Provins Fr.


06-2020 Rose de Provins Fr.


06-2020 Rose de Provins Fr.

De Vlinderstichting is dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders, samengesteld door en onder redactie van de Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek. Belangstellenden sturen ze een lijst waarop vlindersoorten staan waar ze nog graag foto's van willen om hun site zo compleet mogelijk te kunnen maken. Ook wij hebben een afschrift van deze lijst en wanneer we nieuwe foto's hebben kijken we of ze op de lijst voorkomen. Zo nu en dan sturen wij een foto op naar vlinderstichting.nl en als ze die de moeite waard vinden plaatsen zij die op hun vlindersite. Inmiddels staan er een aantal van onze foto's op de site van de Vlinderstichting, waaronder één of meerdere van bovenstaand soort.Wilt u uitgebreide informatie over deze of andere vlinders dan is www.vlinderstichting.nl een geweldige site om te bezoeken.