Terug naar HOME. Terug naar ALLE VLINDER op alfabet. Terug naar DAGVLINDER per familie. Terug naar NACHTVLINDERS per familie.Naam: Zomerbremspanner

Latijnse naam: Chesias rufata

Groep: Nachtvlinder

Familie: Spanners

Spanwijdte: 3,7 - 5,0 cm.

De soort komt voor in Europa, Marokko en Klein-Azië. In België was de soort algemeen, maar wordt hij zeldzamer. In Nederland is de soort zeer zeldzaam.

05-2022 Rose de Provins Fr.


06-2020 Rose de Provins Fr.

De Vlinderstichting is dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders, samengesteld door en onder redactie van de Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek. Belangstellenden sturen ze een lijst waarop vlindersoorten staan waar ze nog graag foto's van willen om hun site zo compleet mogelijk te kunnen maken. Ook wij hebben een afschrift van deze lijst en wanneer we nieuwe foto's hebben kijken we of ze op de lijst voorkomen. Zo nu en dan sturen wij een foto op naar vlinderstichting.nl en als ze die de moeite waard vinden plaatsen zij die op hun vlindersite. Inmiddels staan er een aantal van onze foto's op de site van de Vlinderstichting, waaronder één of meerdere van bovenstaand soort.Wilt u uitgebreide informatie over deze of andere vlinders dan is www.vlinderstichting.nl een geweldige site om te bezoeken.